
Schildklier hormonen bestaan uit eiwitten en bij een voedingsintolerantie neem je niet alle eiwitten op. Dat kan schildklierproblemen geven.
De schildklier is een kleine klier aan de voorkant van je hals. Hij is belangrijk voor je stofwisseling en energie aanmaak.
Bij een trage schildklier produceert deze onvoldoende schildklierhormonen of worden de hormonen niet goed geactiveerd. Dit leidt tot diverse klachten, zoals vermoeidheid, gewichtstoename, het vaak koud hebben, spierklachten, sombere gevoelens, geheugenproblemen, obstipatie of een opgeblazen gevoel. De oplossing van de dokter is schildklier hormonen voorschrijven.
Orthomoleculair kijken we liever eerst naar mogelijke oorzaken. Zo zijn er veel bouwstoffen nodig om schildklier hormonen te maken. Denk aan eiwitten, vitamines A, B12, D en mineralen jodium, zink, selenium, ijzer, mangaan. Ook is er vaak een relatie met stress of geslachtshormonen (bv zwangerschap of menopauze). Vaak spelen er voedingsintoleranties en is de voeding niet op orde.
Om schildklier hormonen te maken heb je ook eiwitten nodig. Als jij elke dag yoghurt eet, maar dat eigenlijk niet zo goed kunt verteren, dan kun je niet alle eiwitten als bouwstoffen in je lichaam opnemen en gebruiken. Dat kan heel veel vervelende gevolgen hebben, want zo ongeveer alles in je lichaam heeft eiwitten nodig. Ook je schildklier dus. Bovendien krijg je darmklachten, want de onverteerde eiwitten gaan rotten in je darmen, wat jij merkt aan stinkende winderigheid en/of raar gevormde ontlasting, opgeblazen of pijn in je buik. En dat hoort niet! Dat is een teken dat er iets niet goed gaat in je darmen.
Met onze test kun je zien of er voedingsintoleranties spelen. Met 1 buisje bloed weet je snel of dit bij jou speelt. Ook is het mogelijk om onderzoek te doen naar tekorten van mineralen en vitamines. Neem dan contact op voor een consult.